SDH
JSDH - JPOV
menu
rozcestník

www.nean.cz

kam dál: Požární sport | 2021

Vestecký pohár 2021

26. června proběhl Vestecký pohár s účastí našich dorostenců. Na závody jsme vyrazili po dlouhé době a hlavně na zkušenou . . .

Protože se Podlipanská liga ještě nerozeběhla a náš chtíč závodit je veliký, přihlásili jsme se na Vestecký pohár. Ve Vestci nebyla pro dorost vypsaná kategorie a proto jsme byli zařazeni mezi mužské týmy. Trať se nám tak natáhla o jedno B. Z Podlipanské ligy jsme z kategorie smíšeného dorostu zvyklí na trať 70m a tak jsme si na tréninku těsně před závody tuto disciplínu s 90m vzdáleností vyzkoušeli.

Do Vesce jsme přijeli za teplého slunečného počasí. Pořadatel se držel pravidel Polabské ligy (okr. Nymburk) a tak na nás čekaly "erární" společné mašiny a jedna sada terčů, ke kterým se běhá šejdrem - pro nás neoblíbená záležitost. Na první pokusy jsme si museli trochu počkat. Alespoň byla možnost okouknout ostatní družstva (ženy a smíšenku) a trochu utužit týmového ducha.

Kolem 15té hodiny na nás přišla řada. Na základnu jsme nastupovali s mnoha otazníky. Ale vše se podařilo připravit včas a tak jsme mohli odstartovat první pokus. Vše vypadalo velice slibně, když tu najednou u rozdělovače není zapojeno ani jedno "céčko". Krkolomným způsobem se podaří pokus dokončit, ale jelikož Honza zahodil z helmu, byl automaticky pokus neplatný. Druhý běh se podařilo rozběhnout solidně, tentokrát vše zapojeno, ale voda byla rychlá a tak se podařilo jeden proud "utopit". Nu což, tentokráte 8. místo.

Sice poslední ale plni zkušeností jsme odjížděli domů s mezi zastávkou na zmrce a kebabu v Poděbradech :-).

Závody jsme si užili, vyzkoušeli, co jsme ještě nedělali, okoukli, jak to vypadá jinde a hlavně konečně namočili hadice na závodech.

Letošní ročník bude na závody skromný. I tak se budeme snažit jich objet co nejvíce. Držte nám palce!

text: Honza

foto: Honza

video: Alice, Jola


videonahrávky:


fotografie:


Vestecký pohár 2021 foto-IMG_20210626_175827_9
Právě se chystá

27. 4. - Kolínský pohár - Klučovská ulice 2024

30. 4. - Čarodějnice 2024

4. 5. - Podlipanská liga - Kšely 2024

11. 5. - Podlipanská liga - Ratenice 2024

kalendář akcí

facebook

sdh ratenice facebook


vyhledávání


statistika návštěv

© SDH Ratenice, vytvořil honziiik, hosting JiriVana.NET