SDH
JSDH - JPOV
menu
rozcestník

www.jirivana.net

kam dál: Požární sport | 2021

Noční požární útoky, Zbraslavice 2021

Pozvánka týmu SDH Zbraslavice na noční požární útoky, kterou jsme obdrželi na Zibohlavském sání, nás nadchla natolik, že jsme v pátek 27. srpna vyrazili s družstvem mužů vstříc další výzvě. Trať na 2B se sklopnými terči totiž slibovala rychlé pokusy a pěknou podívanou.

Předpověď neslibovala moc ideální podmínky. Déšť tak letos pravděpodobně odradil týmy od účasti na jinak hojně navštěvované soutěži. Sjelo se 5 družstev žen a 10 družstev mužů.

Na závody jsme přijeli jen v šesti, ale dopředu jsme byli domluveni s místními na zápůjčce proudaře. Tímto Kubovi směřuje díky!

Na úvodním nástupu jsme si z klobouku vylosovali startovní číslo 4. Kdo nás sleduje, ten se musí zasmát, protože 4ky nás v minulosti doprovázely velmi často.

Před naším prvním pokusem se déšť uklidnil a tak jsme byli odhodláni bouchnut parádní čas. Šlo se na věc. Vše se perfektně podařilo spojit, plato bylo vymetené v cuku letu, voda nalitá, když tu nás zastavili rozhodčí, protože nebyla vynulována časomíra. Ojojojoj.

Takže vše smotat, počkat pár minut a znovu na start opravného pokusu. Během přípravy začalo pršet, což nás moc neuklidnilo. Krásně rozběhnutý pokus přibrzdila nepochopitelná motanice hadic u rozdělovače. Čas 24.55s nás tak moc neuspokojil.

Při čekání na 3. pokus v promočených dresech jsme se museli ohřát čajem, kafem nebo rukama přitisknutýma na chladiči naší stříkačky. Během toho padlo rozhodnutí jít za deště koš ze shora - menší riziko uklouznutí. Zmrzlí ale odhodlaní jsme šli na start. Vše probíhalo, jak mělo. Vzadu sice menší zdržení, ale alespoň dostali běžci vepředu šanci. Čas 21.15s.

V součtu časů jsme obsadili 4. místo. Ano, čtete správně 4. ve startovním pořadí a 4. ve výsledkové listině. Zkrátka BRAMBORÁŘI jak má být.

Děkujeme SDH Zbraslavice za pozvání a snad zase za rok!



text: Honza

foto: Karel



Noční požární útoky, Zbraslavice 2021 foto-1Noční požární útoky, Zbraslavice 2021 foto-2
Právě se chystá

27. 4. - Kolínský pohár - Klučovská ulice 2024

30. 4. - Čarodějnice 2024

4. 5. - Podlipanská liga - Kšely 2024

11. 5. - Podlipanská liga - Ratenice 2024

kalendář akcí

facebook

sdh ratenice facebook


vyhledávání


statistika návštěv

© SDH Ratenice, vytvořil honziiik, hosting JiriVana.NET